Verslag introductievergadering

Afgelopen donderdag 22 mei stelde PetVetShops, de nieuwe tak van NV Vet Shops, de onderhoudsvoeding VetoPet voor. Op de gekozen locatie hoeve Blockeel in Oudenaarde, startte de middag met belegde broodjes, koffie en gezellige gesprekken.

Dierenarts Monique Scholten gaf een korte uitleg over de start van Pet Vet Shops in de kleine huisdieren sector. Er is veel onduidelijkheid over de kwaliteit van de vele pet foods die op de markt zijn. De enorme prijsverschillen, de promoties inbegrepen in een al extreem lage prijs, sommige firma’s die in die lage prijs ook nog eens gratis veterinaire diensten aanbieden, hoe kan dit?

Is het niet de rol van de dierenarts om de pet eigenaars juist te informeren? En deze de juiste voeding prijs – kwaliteit aan te raden?
NV VetShops heeft samen met de firma Alltech USA de VetoPet ontwikkeld en heeft het een exclusiviteitcontract voor deze formule met de fabrikant.

Waarom VetoPet? Waarom verschilt dit zo van alle andere voeding op de markt?
De producent heeft al vele jaren ervaring in het produceren van ( verschillende merken) hondenvoer. Hij gaf een duidelijke uitleg over de verschillende productieprocessen: koud geperste brok, geëxtrudeerde korrel etc. Hij had de ingrediënten uitgestald in grote bakken op de toonbank, zodat iedereen kon kijken, voelen, ruiken en vragen stellen. De ingrediënten van VetoPet zijn TOP PREMIUM producten: producten die met grote zorg geselecteerd worden. De zalm is gekweekt en wordt regelmatig aan controle onderworpen. De producten worden op hun eigen temperatuur ontsloten (sorghum), en door het koude productieproces blijven alle aminozuren behouden ( in tegenstelling tot de geëxtrudeerde brok, waar achteraf weer az moeten worden toegevoegd). Zonder alle toevoegingen wordt het voer gemakkelijker door de hond verteerd en wordt het goed verdragen door honden met voedingsintolerantie en/of allergieën. VetoPet bestaat uit een selectief klein aantal componenten, waardoor er in verhouding ook minder van gevoerd moet worden om in de behoefte van de hond te voorzien. Veel firma’s gebruiken minder hoogwaardige producten om het productieproces goedkoper te maken, maar voegen dan vetzuren, smaakstoffen etc. toe om toch een basiskwaliteit te verkrijgen.

Dierenarts Griet Leroy gaf als afsluiter meer toelichting over het correct voeren van een hond. Waarom is goedkope voeding inderdaad niet altijd beter koop? Hoe belangrijk is het productieproces? Wat zijn de voor-en nadelen (capaciteit diepvries) van vers vlees? Wat is het nut van zelf koken ( mits correcte temperatuur : slow cooking)? Wat bieden de brokken van VetoPet?

Tenslotte werden de vragen, die in de afgelopen periode op verschillende praktijken gesteld werden, beantwoord door Griet, Wim of Dirk.

We hopen u voldoende op de hoogte te hebben gebracht en natuurlijk overtuigd te hebben van dit topproduct!